Grekisk Äppelrulle (15p)
Ingredienser:
1 paket filodeg
8 äpplen
2 msk aprikosmarmelad
2 tsk kanel
75 g smält smör
50 g mandelspån
Tillagning:
Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna skivor. Rör ned aprikosmarmeladen, kanelen, 2 msk av det smälta smöret och mandeln. Lägg filodegsarken på varandra, pensla smält smör mellan varje ark. Bred ut hälften av äppelblandningen över halva filodegen på längden. Vik in kortsidorna och rulla sedan långsidan hårt så att det blir en rulle. Bred lite smör i slutet så att degen fastnar. Lägg filodegsrullarna i en smord ugnsform och grädda i ca 30 minuter på 200 grader.
SMAKLIG MÅLTID

1 paket filodeg
8 äpplen
2 msk aprikosmarmelad
2 tsk kanel
75 g smält smör
50 g mandelspån
Tillagning:
Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna skivor. Rör ned aprikosmarmeladen, kanelen, 2 msk av det smälta smöret och mandeln. Lägg filodegsarken på varandra, pensla smält smör mellan varje ark. Bred ut hälften av äppelblandningen över halva filodegen på längden. Vik in kortsidorna och rulla sedan långsidan hårt så att det blir en rulle. Bred lite smör i slutet så att degen fastnar. Lägg filodegsrullarna i en smord ugnsform och grädda i ca 30 minuter på 200 grader.
SMAKLIG MÅLTID

Kommentarer
Trackback