Lammrullad fylld med feta (4p)
Ingredienser:
933g urbenad lammbringa
färsk oregano
2st vitlöksklyftor
100 g Feta, mosad
Färsk rosmarin
Mynta
Persilja
1/2 dl olivolja
Citronsaft
Salt och peppar
1.33 kg små potatisar, skalade
Tillagning:
933g urbenad lammbringa
färsk oregano
2st vitlöksklyftor
100 g Feta, mosad
Färsk rosmarin
Mynta
Persilja
1/2 dl olivolja
Citronsaft
Salt och peppar
1.33 kg små potatisar, skalade
Tillagning:
Lägg bringan på ett skärbräde. Skär bort huvuddelen av fettet. Gnid in citronsaftet i köttet och salta och peppra. Mixa fetaost, vitlök, rosmarin, mynta, persilja, oregano och olivolja i en matberedare tills det blir en jämn smet. Bred smeten över köttet, rulla ihop och knyt samman med snöre.
Olja insidan av en ugnslångpanna med olivolja. Sätt ugnen på 175 C och ställ in köttet. Använd stektermometer. Låt stå i 30 minuter. Lägg därefter potatisarna i pannan. Salta, peppra och häll över lite olivolja. Låt stå i ytterligare ca 45 minuter. När köttet visar 68-70 C är det färdigt.
Skär köttet i 1 cm tjocka skivor och servera med potatis och en krispig sallad.
SMAKLIG MÅLTID
Kommentarer
Trackback