Biff Rydberg (4p)

Ingredienser:

600
g oxfilé, putsad
2 2 st små gula lökar, finhackade
8 8 st medelstora potatisar, skalade
smör och olja till stekning
salt
peppar från kvarnen
4 4 st äggulor
senap
blandad sallad

Tillagning:

Skär potatisen i 1 1/2 cm stora tärningar och spola av dem med vatten. Låt dem rinna av ordentligt i ett durkslag. Skär oxfilén i 2-2 1/2 cm stora tärningar.

Fräs löken i lite smör utan att den tar färg, salta och peppra en aning. Håll den varm. Stek potatisen i en panna med olja och smör tills den fått vacker färg och är klar. Salta. Ställ potatisen åt sidan.

Värm upp en panna till oxfilén. Den bör vara ganska varm. Lägg i olja och smör och stek oxfilén hastigt så att den får bra färg. Salta och peppra.

Lägg upp köttet - med potatisen vid sidan och löken mittemellan - på varma tallrikar. Dela upp köttet och stek i omgångar så att det inte blir "kokt".

Servera omedelbart med äggulorna i sitt skal. Blandad sallad och en god senap är gott till.

 

SMAKLIG MÅLTID


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0