Fläskfilé med klyftpotatis och bearnaissås (4p)

Ingredienser:

600g fläskfilé
1/2 zukini
1/2 papprika
1/2 morot
1 rödlök
800g klyftpotatis (Fryst)

Bearnaissås:

150 g smör
1 msk finhackad schalottenlök
o eller gul lök
4 st krossade vitpepparkorn
1-2 msk vitvinsvinäger
2 msk vatten
2 st äggulor
2 msk vatten (igen)
1-2 msk finhackad färsk dragon krydda eller 1-2 tsk torkad
2 msk finhackad persilja

Tillagning:

Börja med köttet bryn det lite på alla sider stoppa in den i ugnen på 200C i 15-20min hacka grönsaker och börja med såsen (här nedan så ser du hur du gör såsen)..... Antingen friterar du potatisen eller kör den i ugnen då kan du lägga det samtidigt som köttet... innan du tar ut köttet så ska du steka grösakerna
när allt är klar så lägger du lite grönsaker i botten skär köttet så att alla får lika många bitar lägg det på grönsaker och såsen över ganera med lite timjan 

Såsen

Smält smöret i en kastrull eller i en skål i mikron.

Hacka schalottenlöken fint. Krossa vitpepparkornen i en mortel.Häll vinäger, vatten, schalottenlök och vitpepparn i en såskastrull. Låt det koka upp. Sätt kastrullen i vattenbad. (Med vattenbad menas att man sätter kastrullen i en annan större kastrull med varmt vatten.

Man kan också hälla över allt till en metallskål och sätta den i en kastrull med vatten istället). Tänk på att vattnet ska vara varmt men inte koka i vattenbadet.

Tillsätt äggulorna, och vispa lugnt. Såsen tjocknar nu. Tillsätt därefter det smälta smöret, lite i taget under vispning. Vispa ner dragon och persilja och servera!

 

SMAKLIG MÅLTID


Kommentarer
Postat av: Anonym

ohh detta blir nog dagens lunch i morgon

2010-05-09 @ 21:36:20
Postat av: Ambis

Ja det tycker jag lycka till

2010-05-09 @ 22:02:31
URL: http://ambis.blogg.se/
Postat av: reflect

blev verkligen sugen på fläskfilé med klyftpotatis och bearnaisesås:-)

2010-05-12 @ 16:47:48
URL: http://www.reflect.li
Postat av: Ambis

hehehe jag förstår dig

2010-05-12 @ 18:14:03
URL: http://ambis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0