Fläskfilé med klyftpotatis och bearnaissås (4p)
600g fläskfilé
1/2 zukini
1/2 papprika
1/2 morot
1 rödlök
800g klyftpotatis (Fryst)
Bearnaissås:
150 g smör
1 msk finhackad schalottenlök
o eller gul lök
4 st krossade vitpepparkorn
1-2 msk vitvinsvinäger
2 msk vatten
2 st äggulor
2 msk vatten (igen)
1-2 msk finhackad färsk dragon krydda eller 1-2 tsk torkad
2 msk finhackad persilja
Tillagning:
Börja med köttet bryn det lite på alla sider stoppa in den i ugnen på 200C i 15-20min hacka grönsaker och börja med såsen (här nedan så ser du hur du gör såsen)..... Antingen friterar du potatisen eller kör den i ugnen då kan du lägga det samtidigt som köttet... innan du tar ut köttet så ska du steka grösakerna
när allt är klar så lägger du lite grönsaker i botten skär köttet så att alla får lika många bitar lägg det på grönsaker och såsen över ganera med lite timjan
Såsen
Smält smöret i en kastrull eller i en skål i mikron.
Hacka schalottenlöken fint. Krossa vitpepparkornen i en mortel.Häll vinäger, vatten, schalottenlök och vitpepparn i en såskastrull. Låt det koka upp. Sätt kastrullen i vattenbad. (Med vattenbad menas att man sätter kastrullen i en annan större kastrull med varmt vatten.
Man kan också hälla över allt till en metallskål och sätta den i en kastrull med vatten istället). Tänk på att vattnet ska vara varmt men inte koka i vattenbadet.
Tillsätt äggulorna, och vispa lugnt. Såsen tjocknar nu. Tillsätt därefter det smälta smöret, lite i taget under vispning. Vispa ner dragon och persilja och servera!
SMAKLIG MÅLTID
ohh detta blir nog dagens lunch i morgon
Ja det tycker jag lycka till
blev verkligen sugen på fläskfilé med klyftpotatis och bearnaisesås:-)
hehehe jag förstår dig