Hummersoppa (4p)
Ingredienser:
skalet från 2 humrar
1 st hackad gul lök
3 msk matolja
1 msk tomatpuré
1 msk cognac
5 st vitpepparkorn
salt
peppar
2 dl grädde
2 dl mjölk
0.5 l vatten
2 st lagerblad
Tillagning:
Finhacka hummerskalet i en mortel eller matberedare med kniv. Ju finare bitar desto mer smak.
skalet från 2 humrar
1 st hackad gul lök
3 msk matolja
1 msk tomatpuré
1 msk cognac
5 st vitpepparkorn
salt
peppar
2 dl grädde
2 dl mjölk
0.5 l vatten
2 st lagerblad
Tillagning:
Finhacka hummerskalet i en mortel eller matberedare med kniv. Ju finare bitar desto mer smak.
Skala och hacka löken. Fräs den i oljan i en kastrull.
Tillsätt hummerskal, tomatpuré och cognac. Häll på vatten så att det täcker.
Lägg i lagerblad och vitpepparkorn och låt sjuda 20 minuter. Låt sedan soppan vila en stund.
Sila soppan och koka sedan kraftigt tills det bara återstår cirka 1 deciliter.
Späd med mjölk och grädde och smaka av med salt och peppar och eventuellt lite mer cognac.
Mixa soppan med mixerstav eller i matberedare.
Servera soppan, gärna med lite hummerkött på toppen.
SMAKLIG MÅLTID
Kommentarer
Trackback