Hummersoppa (4p)

Ingredienser:

skalet från 2 humrar
1 1 st hackad gul lök
3 3 msk matolja
1 1 msk tomatpuré
1 1 msk cognac
5 5 st vitpepparkorn
salt
peppar
2 2 dl grädde
2 2 dl mjölk
0.5 0.5 l vatten
2 2 st lagerblad

Tillagning:

Finhacka hummerskalet i en mortel eller matberedare med kniv. Ju finare bitar desto mer smak.

Skala och hacka löken. Fräs den i oljan i en kastrull.

Tillsätt hummerskal, tomatpuré och cognac. Häll på vatten så att det täcker.

Lägg i lagerblad och vitpepparkorn och låt sjuda 20 minuter. Låt sedan soppan vila en stund.

Sila soppan och koka sedan kraftigt tills det bara återstår cirka 1 deciliter.

Späd med mjölk och grädde och smaka av med salt och peppar och eventuellt lite mer cognac.

Mixa soppan med mixerstav eller i matberedare.

Servera soppan, gärna med lite hummerkött på toppen.

 

SMAKLIG MÅLTID


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0