Kyckling Cordon bleu med svampsås

Ingredienser:

4
st kycklingfiléer
4 4 skivor rökt skinka
4 4 st rejäla ostskivor (emmentaler)
Panering:
1 1 dl vetemjöl
2 2 krm salt
1 1 krm peppar
1 1 st ägg
1 1 dl ströbröd
3 3 msk smör
Svampsås:
1 1 dl torkad, blötlagd svamp (t ex Karl Johan eller trattkantarell)
1 1 st finhackad gul lök
2 2 dl hönsbuljong
1 1 msk mjöl
1 1 dl grädde
smör att steka i
kulpotatis, ärter och tomater till servering

Tillagning:

Gör ett snitt i filéerna och vik ut dem till fjärilar. Lägg skinka och ost på ena halvan och vik ihop. Vänd dem i vetemjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd med salt. Låt filéerna ligga en stund så att paneringen torkar lite.

Stek på ganska svag värme ca 10 min på var sida, låt filén få färg. Sedan i ugn i ca 20 min i 175 grader.

Skär upp köttet i fina bitar och servera från varmt fat med stekt kulpotatis, ärter, grillade tomater och svampsås.

Svampsås: Häll vattnet av svampen. Fräs lök och svamp i smör. Pudra med mjöl. Slå i buljongen och grädden. Koka sakta ihop

SMAKLIG MÅLTID

Kommentarer
Postat av: Burhan Glasnovic

Himmelskt gott, det blev dagens middag

2010-05-16 @ 19:50:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0