Kyckling Cordon bleu med svampsås
Ingredienser:
4 st kycklingfiléer
4 skivor rökt skinka
4 st rejäla ostskivor (emmentaler)
Panering:
1 dl vetemjöl
2 krm salt
1 krm peppar
1 st ägg
1 dl ströbröd
3 msk smör
Svampsås:
1 dl torkad, blötlagd svamp (t ex Karl Johan eller trattkantarell)
1 st finhackad gul lök
2 dl hönsbuljong
1 msk mjöl
1 dl grädde
smör att steka i
kulpotatis, ärter och tomater till servering
Tillagning:
SMAKLIG MÅLTID
4 st kycklingfiléer
4 skivor rökt skinka
4 st rejäla ostskivor (emmentaler)
Panering:
1 dl vetemjöl
2 krm salt
1 krm peppar
1 st ägg
1 dl ströbröd
3 msk smör
Svampsås:
1 dl torkad, blötlagd svamp (t ex Karl Johan eller trattkantarell)
1 st finhackad gul lök
2 dl hönsbuljong
1 msk mjöl
1 dl grädde
smör att steka i
kulpotatis, ärter och tomater till servering
Tillagning:
Gör ett snitt i filéerna och vik ut dem till fjärilar. Lägg skinka och ost på ena halvan och vik ihop. Vänd dem i vetemjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd med salt. Låt filéerna ligga en stund så att paneringen torkar lite.
Stek på ganska svag värme ca 10 min på var sida, låt filén få färg. Sedan i ugn i ca 20 min i 175 grader.
Skär upp köttet i fina bitar och servera från varmt fat med stekt kulpotatis, ärter, grillade tomater och svampsås.
Svampsås: Häll vattnet av svampen. Fräs lök och svamp i smör. Pudra med mjöl. Slå i buljongen och grädden. Koka sakta ihopSMAKLIG MÅLTID
Kommentarer
Postat av: Burhan Glasnovic
Himmelskt gott, det blev dagens middag
Trackback