Skaldjurscocktail (4p)
Ingredienser:
50 g skalade räkor
50 g kräftstjärtar
0.5 st kokt hummer
1 st röd kvisttomat
1 st gul kvisttomat
2 st salladslök
1 st vitlöksklyfta
0.5 st grapefrukt
1 st lime
1 st apelsin
2 msk finhackad koriander
0.5 st röd chili
0.5 dl olivolja
1 st avokado
Tillagning:
50 g skalade räkor
50 g kräftstjärtar
0.5 st kokt hummer
1 st röd kvisttomat
1 st gul kvisttomat
2 st salladslök
1 st vitlöksklyfta
0.5 st grapefrukt
1 st lime
1 st apelsin
2 msk finhackad koriander
0.5 st röd chili
0.5 dl olivolja
1 st avokado
Tillagning:
Skär av skalet på apelsinen och grapefrukten och skär ut fileérna. Dela den i mindre bitar, pressa ur saften och blanda samman med fisken och skaldjuren.
Blanchera tomaterna, det vill säga ge dem ett snabbt uppkok i lättsaltat vatten. Ta bort skin och kärnor, tärna ner den och blanda den med skaldjuren.
Skär ner löken i ringar, fin hacka vitlöken och strimla koriandern.
Fin hacka chilin och pressa limen. Skala och kärna ur avokadon och skär ner den i halvcentimeter stora bitar.
Låt allt stå och dra i tio minuter och smaka sen av med salt och svartpeppar.
Servera i små glas med sked till.
SMAKLIG MÅLTID
Kommentarer
Trackback