Skaldjurscocktail (4p)

Ingredienser:

50
g skalade räkor
50 50 g kräftstjärtar
0.5 0.5 st kokt hummer
1 1 st röd kvisttomat
1 1 st gul kvisttomat
2 2 st salladslök
1 1 st vitlöksklyfta
0.5 0.5 st grapefrukt
1 1 st lime
1 1 st apelsin
2 2 msk finhackad koriander
0.5 0.5 st röd chili
0.5 0.5 dl olivolja
1 1 st avokado

Tillagning:

Skär av skalet på apelsinen och grapefrukten och skär ut fileérna. Dela den i mindre bitar, pressa ur saften och blanda samman med fisken och skaldjuren.

Blanchera tomaterna, det vill säga ge dem ett snabbt uppkok i lättsaltat vatten. Ta bort skin och kärnor, tärna ner den och blanda den med skaldjuren.

Skär ner löken i ringar, fin hacka vitlöken och strimla koriandern.

Fin hacka chilin och pressa limen. Skala och kärna ur avokadon och skär ner den i halvcentimeter stora bitar.

Låt allt stå och dra i tio minuter och smaka sen av med salt och svartpeppar.

Servera i små glas med sked till.

 

SMAKLIG MÅLTID


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0