Strutstartar (4p)
Huvud ingredienser:
400 g strutsfilér
3 msk färsk basilika
1/5 dl sherryvinäger
1 tsk extra jungfru olivolja
1 tsk havssalt
1/2 tsk peppar
Sockerlag:
2 dl portvin
1/2 dl strösocker
Tilbehör:
100 g sellerirötter
1 tsk dijonsenap
1 msk crème fraiche 38%
Ganering:
1 pose ruccola
25 g lingon
Tillagning:
Hacka strutsköttet till passande bitar för en tartar och tillsätt hackad basilika, vinäger, olja, salt och peppar.
Koka in portvin med socker tills det är tjockt och låt det svalna.
Finstrimla eller riv sellerin och blanda den med senap, crème fraiche och lite olja.
Servering: Lägg selleriblandningen i mitten av en tallrik, lägg strutsköttet över och sockerlagen runtomkring.
Garnera med ruccola och lingon.
SMAKLIG MÅLTID
400 g strutsfilér
3 msk färsk basilika
1/5 dl sherryvinäger
1 tsk extra jungfru olivolja
1 tsk havssalt
1/2 tsk peppar
Sockerlag:
2 dl portvin
1/2 dl strösocker
Tilbehör:
100 g sellerirötter
1 tsk dijonsenap
1 msk crème fraiche 38%
Ganering:
1 pose ruccola
25 g lingon
Tillagning:
Hacka strutsköttet till passande bitar för en tartar och tillsätt hackad basilika, vinäger, olja, salt och peppar.
Koka in portvin med socker tills det är tjockt och låt det svalna.
Finstrimla eller riv sellerin och blanda den med senap, crème fraiche och lite olja.
Servering: Lägg selleriblandningen i mitten av en tallrik, lägg strutsköttet över och sockerlagen runtomkring.
Garnera med ruccola och lingon.
SMAKLIG MÅLTID
Kommentarer
Trackback