Strutstartar (4p)

Huvud ingredienser:

400 g strutsfilér    
3 msk färsk basilika    
1/5 dl sherryvinäger    
1 tsk extra jungfru olivolja    
1 tsk havssalt    
1/2 tsk peppar    

Sockerlag:

2 dl portvin    
1/2 dl strösocker    

Tilbehör:

100 g sellerirötter    
1 tsk dijonsenap    
1 msk crème fraiche 38%    

Ganering:

1 pose ruccola    
25 g lingon    

Tillagning:
Hacka strutsköttet till passande bitar för en tartar och tillsätt hackad basilika, vinäger, olja, salt och peppar.
Koka in portvin med socker tills det är tjockt och låt det svalna.
Finstrimla eller riv sellerin och blanda den med senap, crème fraiche och lite olja.

Servering: Lägg selleriblandningen i mitten av en tallrik, lägg strutsköttet över och sockerlagen runtomkring.
Garnera med ruccola och lingon.

SMAKLIG MÅLTID

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0