Viltgryta med kantareller (4p)
Ingredienser:
500 g grytbitar av älg
10 steklökar
smör att steka i
salt och malen vitpeppar
2 msk vetemjöl
2 dl porter
3 dl mörk oxbuljong
2 tsk tomatpuré
5 enbär
1 msk kinesisk soja
1 liter färska kantareller
Till garnering:
bladpersilja
Tillagning:
Skär köttet i kuber. Skala steklökarna och fräs dem i smör. Lägg över i en gryta. Bryn köttet i omgångar och krydda med salt och peppar. Lägg över köttet i stekgrytan, pudra över med vetemjöl och rör om noga.
SMAKLIG MÅLTID

500 g grytbitar av älg
10 steklökar
smör att steka i
salt och malen vitpeppar
2 msk vetemjöl
2 dl porter
3 dl mörk oxbuljong
2 tsk tomatpuré
5 enbär
1 msk kinesisk soja
1 liter färska kantareller
Till garnering:
bladpersilja
Tillagning:
Skär köttet i kuber. Skala steklökarna och fräs dem i smör. Lägg över i en gryta. Bryn köttet i omgångar och krydda med salt och peppar. Lägg över köttet i stekgrytan, pudra över med vetemjöl och rör om noga.
Vispa ur pannan med öl och häll över köttet i grytan. Häll på buljongen och tillsätt enbär, soja och lingonsylt. Låt grytan koka under lock ca 20 minuter.
Låt kantarellerna svettas i måttligt varm stekpanna tills vätskan kokat bort. Öka värmen, lägg i smöret och fräs en stund. Vänd ner svampen i grytan och låt den koka med de sista minuterna av koktiden. Garnera rätten med persilja strax före servering.
SMAKLIG MÅLTID

Kommentarer
Trackback